Wie is Ekta Anarosh

 

Het bestuur van Ekta Anarosh bestaat naast de oprichter Hubert Koekenberg uit Maarten Souverijn en Willem van den Eijkel. Maarten is accountant bij Van Duyn & Van der Geer in Noordwijk en Willem is notaris bij Verhees Notarissen in Katwijk.

 

Het team in Bangladesh bestaat uit:

 

Jewel Mostafizur Rahman

 

Jewel (in Bangladesh heeft iedereen een roepnaam/bijnaam) heeft jarenlang als senior guide gewerkt voor The Guide Tours LTD, de grootste touroperator in Bangladesh. Inmiddels heeft hij zijn eigen onafhankelijk reisbureau opgericht en begeleid hij individuen, groepen, filmteams van BBC en NG bij hun reizen en projecten in Bangladesh. Hij spreek vloeiend Bangla / Engels / Mandarin. Hij was de eerste guide die Hubert heeft begeleid bij zijn reizen in Bangladesh. Er is een hechte vriendschap ontstaan tussen Jewel en Hubert en Jewel is de steun en toeverlaat vanaf de start van Anarosh. Doordat Jewel het hele jaar in Bangladesh onderweg is, is hij ook de aangewezen persoon om doorlopend de locaties waar onze kinderen zich bevinden te bezoeken. Hierdoor blijven we doorlopend contact houden met de families en kunnen bijsturen waar nodig.

 

Elisabeth Fahrni Mansur

 

Elisabeth is de voormalige CEO van The Guide Tours LTD. Zij is een Zwitserse die getrouwd is met Rubaiyat Mansur en woont in Dhaka. Zij heeft zich inmiddels geheel toegelegd op het bewustmaken en educatief begeleiden van de locale bevolking teneinde de natuur te beschermen in de Sundarban delta. Inmiddels heeft zij met haar team bereikt dat een aantal gebieden tot beschermd gebied is verklaard waar de regels voor visserij zijn aangepast en het leefgebied van de zoetwaterdolfijn behouden blijft. Zij kijkt over de schouder van Jewel mee naar de ontwikkelingen van Anarosh en adviseert ons. Haar activiteiten zijn te volgen op / via http://www.mowgliz.com/index.php?id=27

 

 

 

 

Ekta Anarosh foundation 2021. All rights reserved.