Werkwijze Ekta Anarosh

 

Werkwijze

 

We hebben een zeer eenvoudig en doeltreffend systeem. Het uitgangspunt is dat we geen geld geven. Met de locale boekhandels ( stalletje of klein winkeltje langs de weg) maken we afspraken. Wanneer "onze" kinderen zich melden voor schoolmateriaal stuurt de eigenaar een sms naar Jewel met de bestelling en voor wie. Als Jewel dit accordeert dan maakt Jewel het bedrag aan de boekhandelaar over en worden de spullen ter beschikking gesteld. Voor onze begrippen klinkt dit wankel maar het werkt in Bangladesh uitstekend met dank aan Jewel!

 

Wanneer Jewel een paar bestellingen heeft voorgeschoten ontvangen wij een email met een overzicht van de bestelling en maken het geld over op een Nederlandse betaalrekening waarvan Jewel het bankpasje heeft. Hij kan dit bedrag lokaal pinnen.

 

Wie komt in aanmerking

 

Dit is de moeilijkste vraag om te beantwoorden. Er zijn zoveel kinderen die hulp nodig hebben en hoe ga je dan daar mee om. Hierin is Jewel de allerbelangrijkste schakel. Met ons Europees gevoel voor hulp zouden we elk kind willen ondersteunen. Dit kan niet. Als je te enthousiast bent dan staan er honderden kinderen in de rij. Jewel gaat met iedereen, kinderen en ouder(s) een lang gesprek aan. Kinderen worden getest op hun kennis en interesse. Als ze echt laten blijken interesse in school te hebben en wanneer de financiƫle situatie van de familie daartoe aanleiding geeft dan gaan we een plan maken. Wat is nodig? Bijscholing? Kleding? etc. Afspraken worden gemaakt met de familie. Begeleiding en controle verzorgt Jewel. We proberen in verschillende leeftijden kinderen op te nemen. De kinderen die dan verder zijn kunnen de jongere kinderen dan verder helpen met hun studie. Dit is een vereiste voor deelname!

 

Inkomen / Kosten

 

De basisinkomsten voor onze stichting komen uit een lijfrente die Hubert Koekenberg schenkt aan Anarosh. De kosten beperken zich op dit moment tot 1 keer per jaar een ticket voor Hubert (met dit bedrag is de lijfrente verhoogd zodat dit niet direct drukt op het budget). Daarnaast worden de inspanningen van Jewel op basis van een onkostenvergoeding vergoed. Geen kosten voor Notaris of Accountant! Deze werken geheel belangeloos mee. We hebben een zeer eenvoudig en doeltreffend systeem. Het uitgangspunt is dat we geen geld geven. Met de locale boekhandels ( stalletje of klein winkeltje langs de weg) maken we afspraken. Wanneer "onze" kinderen zich melden voor schoolmateriaal stuurt de eigenaar een sms naar Jewel met de bestelling en voor wie. Als Jewel dit accordeert dan maakt Jewel het bedrag aan de boekhandelaar over en worden de spullen ter beschikking gesteld. Voor onze begrippen klinkt dit wankel maar het werkt in Bangladesh uitstekend met dank aan Jewel!

 

 

 

 

Ekta Anarosh foundation 2021. All rights reserved.